FIFA bijt van zich af: 'Als dit 't grootste WK-probleem is, ga ik naar het strand'

19 november 2022 om 13:30

Gianni Infantino heeft zich zaterdag uitgelaten over het alcoholverbod in de WK-stadions. De FIFA-baas begrijpt niets van de opschudding en denkt dat Qatar kritiek op het verbod krijgt omdat het een Islamitisch land is.

Infantino nam op het persmoment van de FIFA de tijd om afstand te nemen van de kritiek van het Westen, door te benadrukken dat de WK-organisatie bij Qatar in goede handen is. De Zwitser legt ook uit waarom er een alcoholverbod geldt in de stadions. "Ik zal jullie eerst verzekeren dat iedere beslissing op dit WK gezamenlijk genomen is door Qatar én FIFA. Over iedere beslissing is uitgebreid gesproken en gediscussieerd", begint hij.

"Er zullen ruim tweehonderd locaties zijn waar je alcohol kunt kopen in Qatar en tien fan-zones waar meer dan honderdduizend mensen gezamenlijk alcohol kunnen drinken", vervolgt een geïrriteerde Infantino. Hoewel FIFA een miljoenencontract had gesloten met Budweiser, schenkt de organisatie geen bier in de stadions.

Dat de wereldvoetbalbond het besluit twee dagen voor de start van het WK heeft gemaakt, leidt tot veel kritiek. "Als dit het grootste probleem is waar we dit WK tegenaan lopen, dan neem ik nu ontslag en ga ik naar het strand om te relaxen. Ik denk persoonlijk dat je het zult overleven, als je drie uur geen bier drinkt", stelt Infantino cynisch.