Slot ziet structureel pijnpunt voor Feyenoord: 'Het is namelijk niet nieuw'

22 oktober 2022 om 19:39

Arne Slot heeft zaterdag twee heel verschillende gezichten gezien van zijn Feyenoord. In de eerste helft kwamen de Rotterdammers beroerd voor de dag tegen Fortuna Sittard, terwijl het een stuk beter ging in het tweede bedrijf.

Feyenoord speelde uiteindelijk 1-1 gelijk tegen Fortuna. Na afloop verschijnt Slot voor de camera van ESPN. "Onze eerste helft was heel matig, dat is duidelijk", begint de coach. "Het is net hoe extreem je erin wil zijn, maar we hebben amper iets gecreëerd. Er zat weinig tempo in en we speelden veel te veel door het midden. We speelden tegen een tegenstander die heel compact rondom de zestien stond, daar hebben we vaker moeite mee. Daarnaast vond ik Fortuna niet te beroerd om er lekker voetballend uit te komen. Wij hadden niet het tempo, initiatief en intensiteit om dat lekker af te jagen. In de tweede helft was het anders."

"Het eerste kwartier na rust was indrukwekkend", stelt Slot. "We bleven maar kansen krijgen. Aan het eind van de rit hebben we 33 doelpogingen ondernomen en 12 corners gehad. Dat is eigenlijk in elke wedstrijd voldoende om meer dan één keer te scoren. Voor ons alleen niet altijd. Het is namelijk niet nieuw dat wij zo veel doelpogingen nodig hebben om te scoren."

Slot denkt te weten waarom het zo veel beter ging in de tweede helft. "Als ik in de rust drie keer wissel, wil dat de jongens die in het elftal blijven ook wel een beetje wakker schudden. De nieuwe jongens gaven ook energie."