NEC plaatst zich voor tweede ronde KNVB Beker na eerste Eredivisie-ontmoeting

19 oktober 2022 om 22:55

De eerste Eredivisie-clash in deze editie van de KNVB Beker is beslist in het voordeel van NEC. De Nijmegenaren hadden hun handen vol aan Fortuna Sittard, maar trokken na negentig minuten aan het langste eind: 3-2.

Bij Fortuna kregen Burak Yilmaz en Oguzhan Özyakup rust. Het gemis van de twee steunpilaren was in de openingsfase niet zichtbaar. De Limburgers kwamen na ruim tien minuten op voorsprong via Cole Bassett, die de bal voor het intikken had. Gedurende de eerste helft nam NEC meer en meer het initiatief, waardoor de gelijkmaker niet uit de lucht kwam vallen. Ximo Navarro was met een eigen goal de ongelukkig aan Fortuna-zijde.

NEC schoot na rust uit de startblokken. Souffian El Karouani zette de Nijmegenaren voor het eerst in het duel op voorsprong. Yilmaz en Özyakup werden gebracht om het tij te keren, met succes. Mattijs Branderhorst, stand-in van Jasper Cillessen, wist nog redding te brengen op de kopbal van Rodrigo Guth, al was de rebound hem te machtig.

Pedro Margues maakte een kwartier voor tijd de laatste treffer van het duel. De NEC'er scoorde na een prachtige aanval, waar onder meer een hakje van Oussama Tanane aan voorafging. Yilmaz kreeg in de blessuretijd een geweldige kopkans op de gelijkmaker, maar kreeg de bal op zijn rug.