FC Groningen gaat bij FC Twente voor de vierde keer op rij onderuit

16 oktober 2022 om 16:28

FC Groningen heeft tegen FC Twente de vierde nederlaag op rij geleden. De ploeg van de geplaagde trainer Frank Wormuth maakte in Enschede geen schijn van kans: in de Grolsch Veste werd het 3-0.

Ook tegen Twente liep Groningen de gebruikelijke problemen aan. Aanvallend bleek de ploeg, op een schot van Florian Krüger na, onmachtig. Groningen had mazzel dat Twente in de eerste helft zelf ook geen hoog niveau behaalde. De grootste kans voor de ploeg van Ron Jans was van Michel Vlap, die een vrije trap op de lat schoot. Doelman Peter Leeuwenburgh wist meermaals een achterstand voor Groningen te voorkomen.

Groningen verloor de wedstrijd vroeg in de tweede helft. De 1-0 van Virgil Misidjan, die volledig vrij stond, viel na 48 minuten spelen. Waarna ook Joshua Brenet de trekker overhaalde. Met iets meer power voorin en minder persoonlijke fouten had Groningen er in het laatste half uur nog een wedstrijd van kunnen maken, maar Wormuth zag zijn spelers vanaf de zijlijn geen kansen meer creëren.

Het slappe en onmachtige Groningen had in de slotfase nog tegen een grotere nederlaag aan kunnen lopen. Neraysho Kasanwirjo, die verder een degelijke wedstrijd speelde, ging in de fout, waardoor Ricky van Wolfswinkel oog-in-oog kwam te staan met Leeuwenburgh, maar de bal net niet over de doellijn zag gaan. Kort daarna kon de spits alsnog zijn eerste goal in zeven wedstrijden maken.

Groningen zakt verder weg op de ranglijst en staat inmiddels op de zestiende plaats, Twente klimt naar plek vijf.