'Heb Ajax iets terug te betalen: eerst met goed spel, daarna met transferbedrag'

24 augustus 2022 om 09:56

Brian Brobbey weet als geen ander dat zijn transfersom de gemoederen bezighoudt. Ajax betaalde ruim zestien miljoen euro om de twintigjarige spits weer terug te halen van RB Leipzig.

"Mensen vinden het misschien gek, maar zo is het nou eenmaal gelopen. En José (zaakwaarnemer Rodríguez, red,) zei altijd: Vind voor dat bedrag maar een betere spits", zegt Brobbey in een interview met Voetbal International. "Maar ik snap het aan de andere kant ook wel hoor, dat het best apart is. Toch komt het wel goed. Geloof me: over een paar jaar betaal ik Ajax wel terug met een mooie transfersom. En dan heeft de club een mooie winst gemaakt."

Brobbey geeft toe dat hij zich daar nu ook enigszins verplicht toe voelt. "Ik heb Ajax iets terug te betalen. Eerst met doelpunten en goed spel, en daarna met een transferbedrag. Zoals bijvoorbeeld Ryan Gravenberch. Dat wil ik ook. Dat verdient Ajax. Als dank voor de opleiding en dat ze mij nu weer het vertrouwen geven."

Het was Klaas-Jan Huntelaar die veel tijd en energie stak in de terugkeer van Brobbeast. "Ik heb heel veel gesprekken met Klaas-Jan Huntelaar gehad in de weken voor de transfer. Dat was leuk, maar ik heb soms ook ruzie gemaakt met Klaas. Gewoon over een paar zakelijk dingen", stelt de spits, die het te lang vond duren. "Hij is ook nog naar me toegereden in Leipzig, vond ik tof van hem. En hij zei ook dat ik geduld moest hebben, dat het goed zou komen. Heeft hij gelijk in gekregen."