Definitieve doorbraak van Mauro Júnior: 'Nu moet ik door en verder groeien'

11 juni 2022 om 09:10

Mauro Júnior was misschien wel de grootste verrassing bij PSV in het afgelopen seizoen. De Braziliaan werd door Roger Schmidt op de linksback- en rechtsbackpositie gezet en deed dat met verve. Inmiddels kan de 23-jarige speler terugkijken op een topseizoen met veel belangstelling van andere clubs tot gevolg. 

In een uitgebreid gesprek met Voetbal International blikt Mauro terug op het afgelopen seizoen, waarin PSV de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker veroverde. "Dat ik zo'n fantastisch seizoen zou hebben, had ik niet gedacht", geeft de Braziliaan toe. "Zeker niet als vleugelverdediger. In mijn hoofd zat wel dat ik een heel grote stap wilde zetten en basisspeler moest worden, maar dan wel als aanvallende middenvelder of als buitenspeler."

Mauro hield zich staande in de topwedstrijden en maakte enkele belangrijke treffers voor de Eindhovenaren. "Ik ben echt blij en trots dat ik zo goed heb gespeeld, want het is niet makkelijk deze transitie te maken", vervolgt Mauro. "Maar het is me gelukt. Nu moet ik door en verder groeien, maar na dit seizoen ben ik daar niet bang voor." 

De vleugelverdediger werd benaderd door Schmidt om het seizoen als back te vervolgen. "Hij zei afgelopen seizoen tegen mij: Mauro, op het middenveld en in de aanval is er veel concurrentie. Maar jij hebt de kwaliteiten om een heel goede back te worden. Dat zie ik. Maar sta jij er ook open voor? Om erop te trainen en jezelf op die positie te ontwikkelen? Dat wilde ik. Ik wilde namelijk een nieuwe kans om mezelf te laten zien", besluit Mauro.