Mauro denkt aan 'grote droom' met Oranje: 'Het enige waar ik invloed op heb'

10 juni 2022 om 10:13
Laatste update: 10 juni 2022 om 11:14

Mauro Júnior hoopt na de zomer te beschikken over een Nederlands paspoort. De PSV'er voelt zich Braziliaan en denkt na over een doorbraak bij Seleção, al zegt hij niet bij voorbaat 'nee' tegen een interlandcarrière bij Oranje.

Gedurende dit seizoen dook het bericht op dat Mauro deze zomer een Nederlands paspoort gaat aanvragen. "Ik ben Braziliaan, maar ik ben nu al zo lang in Holland dat Nederland ook in mijn hart zit. In juli moet ik een test doen en dan staat alles open", laat hij optekenen door Voetbal International. Een keuze voor Brazilië of Nederland heeft hij dus nog niet gemaakt. "Eerst moet ik goed blijven voetballen, daar is de focus op, want anders kom ik nooit bij een nationaal team. En als er dan misschien een kans komt, dan zal ik moeten beslissen."

Het spelen van een WK is zijn 'grote droom'. "Ik weet dat er eind dit jaar één is en natuurlijk denk ik daar soms aan", aldus Mauro. "Maar ik heb het Nederlandse paspoort nog niet en ik ben nog niet opgeroepen voor het Braziliaanse elftal. Heel goed voetballen, dat is het enige waar ik invloed op heb."