Mauro heeft Tadic 'in achterzak' tijdens PSV - Ajax: 'Veel respect voor hem'

10 juni 2022 om 07:32

Mauro Júnior is Roger Schmidt dankbaar. De vertrokken PSV-trainer gebruikte de Braziliaan afgelopen seizoen als links- en rechtsback en haalde onder meer in de confrontaties met Ajax zijn gelijk.

Jarenlang was Mauro aanvallende middenvelder of buitenspeler, maar de laatste maanden onderging hij een knappe transformatie en ontpopte hij zich als links- en rechtsback tot dé PSV-revelatie van het seizoen. "Ik heb mezelf verbaasd dat ik het op beide posities goed deed. Het is een waanzinnige ervaring dat ik eerst een back word en dan betrouwbaar ben op zowel de linker- als rechterkant", zegt Mauro in een interview met Voetbal International.

Eén man is volgens Mauro verantwoordelijk voor zijn ontwikkeling: Schmidt. De Duitse trainer durfde de 'gelegenheidsback' ook op te stellen in de toppers tegen Ajax. Mauro speelde goed tegen Antony en hield in de gewonnen bekerfinale Dusan Tadic in bedwang. "Dat was top", lacht de Braziliaan. "Het gevoel dat ik had na de duels met Antony en Tadic is onbeschrijflijk. I dit it, I did it, I did it... Ik was goed tegen de beste voetballers van Nederland."

Na de bekerwinst dook een filmpje op, waarin Mauro zijn achterzak liet zien na een vraag van Cody Gakpo waar Tadic was gebleven. "Ach ja, dat doe je op dat moment", verklaart hij. "Tadic heeft in de bekerfinale niet veel kunnen uitrichten, maar ik heb veel respect voor hem. Tadic is een klassespeler en heeft een fantastische carrière. Ik sta nog aan het begin, maar heb een mooi seizoen gehad."