Wéér metamorfose voor Berghuis: 'Drie tegen twee daar, goed uitgebuit'

3 juni 2022 om 23:06

Steven Berghuis is bij Ajax omgeturnd van rechtsbuiten tot nummer tien, maar heeft in het shirt van Oranje nóg een gedaanteverwisseling ondergaan. Als controlerende middenvelder was hij vrijdag één van de drijvende krachten in de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen België.

Op het driekoppige middenveld speelde Berghuis samen met Frenkie de Jong in de rug van Davy Klaassen. "Ik speelde dit keer wat lager, eigenlijk waren de startposities wel hoog, daarna kwam ik eigenlijk wel dichtbij Frenkie. En Davy dan op 10: ook afhankelijk van de positie van De Bruyne, maar we hadden drie tegen twee daar, dus ik denk dat we dat ook goed hebben uitgebuit", aldus Berghuis na afloop in gesprek met de NOS.

Berghuis genoot zichtbaar in het Koning Boudewijnstadion. "Het was lekker voetballen vandaag (vrijdag, red.). Als we goed spelen en de juiste mensen in hun kracht laten spelen, als het allemaal goed kan vallen, dan kun je dit niveau aantikken." De patronen op het veld werden van tevoren uitgedacht, benadrukt de linkspoot uit Apeldoorn. "Dingen die we getraind hebben op het trainingsveld, die we besproken hebben. Hoe we posities innemen bij balbezit en balbezit tegenstander, ik denk dat het allemaal wel terugkwam op het veld."