Liverpool niet gevoelig voor 'shithousery' van Everton: titelrace nog niet beslist

24 april 2022 om 19:23
Laatste update: 24 april 2022 om 19:25

Liverpool was duidelijk de betere ploeg, maar de mannen van Jürgen Klopp hebben de Merseyside Derby met pijn en moeite weten te winnen. Op Anfield werd het 2-0, waardoor Liverpool nog steeds vol in de titelrace zit. Voor Everton nemen de degradatiezorgen juist fors toe.

Everton-manager Frank Lampard had een duidelijk strijdplan voor de stadsderby tegen Liverpool: The Toffees - waar Donny van de Beek ontbrak door een blessure - gooiden de boel volledig dicht en trokken alles uit de kast voor een resultaat, door de wedstrijd op irritante wijze te vertragen. Liverpool was vrijwel de hele wedstrijd in balbezit, maar de thuisploeg wist Jordan Pickford lange tijd niet aan het werk te zetten.

Bij Everton groeide daardoor de hoop op een resultaat, maar bij de eerste poging op doel van Liverpool was de ban gebroken: Andrew Robertson wist de bal in de 62ste minuut tegen de touwen te koppen, na een voorzet van Mohamed Salah.

Na de openingsgoal kwam de wedstrijd los. Everton werd iets gevaarlijker en voor Liverpool kwam er meer ruimte richting het doel van Pickford. Dat zorgde uiteindelijk ook voor de 2-0: supersub Divock Origi scoorde eveneens met het hoofd, nadat Luis Díaz hem bediende met een omhaal.

Origi zorgde daarmee voor de beslissing van een opmerkelijke Merseyside Derby. Liverpool heeft daarmee de afstand tot Manchester City weer verkleind tot één punt. Everton is afgezakt naar de degradatiezone. Nummer zeventien Burnley heeft wel een duel meer gespeeld.