Energiek Willem II verslaat Vitesse en verlaat laatste plaats in Eredivisie

24 april 2022 om 14:10
Laatste update: 24 april 2022 om 14:14

Willem II heeft zondag voor een nieuwe twist gezorgd in de degradatiestrijd in de Eredivisie. De ploeg van coach Kevin Hofland won thuis verrassend met 1-0 van Vitesse door een razendsnel doelpunt van Jizz Hornkamp.

De spelers van Willem II werden voor aanvang met vuurwerk onthaald en ook in het stadion gingen de fans massaal achter de Tricolores staan. Dat vertrouwen deed de thuisploeg zichtbaar goed, want Hornkamp sloeg al na vier minuten toe. Hij kreeg de bal van Leeroy Owusu en liet Vitesse-doelman Markus Schubert kansloos met een harde uithaal.

De Tilburgers gooiden hun ziel en zaligheid in de wedstrijd en Max Svensson kreeg zelfs een mogelijkheid om de score te verdubbelen. Aan de andere kant gaf Willem II daardoor echter ook de nodige ruimte weg. Vitesse werd in de omschakeling gevaarlijk via Daan Huisman, terwijl Riechedly Bazoer de buitenkant van de paal trof. 

In de tweede helft ging Willem II aanvankelijk op dezelfde voet verder. Pol Llonch mocht ruiken aan een tweede goal, maar schoot naast. Naarmate de tijd verstreek had de thuisploeg steeds meer moeite om de bal in bezit te houden en begon Vitesse aan te dringen. Het was af en toe billenknijpen voor de enthousiaste Tilburgse fans. In de slotminuten greep Timon Wellenreuther nog adequaat in, toen Loïs Openda gevaarlijk kon koppen.

Willem II boekt daarmee een levensbelangrijke zege. De formatie van Hofland doet de laatste plaats over aan Sparta en komt net als Fortuna Sittard en PEC Zwolle op 26 punten. De Rotterdammers hebben er één minder.