LIVE-discussie: wijzigingen bij AZ en Heerenveen in jacht op Europees voetbal

23 april 2022 om 18:15

AZ moet zaterdag winnen van sc Heerenveen in de jacht op een rechtstreeks ticket voor Europa. De ploeg van coach Pascal Jansen kijkt momenteel tegen een achterstand van zes punten aan op nummer vier FC Twente.

AZ verloor twee weken geleden verrassend van laagvlieger PEC Zwolle, waardoor Feyenoord en Twente verder uitliepen. Ten opzichte van die wedstrijd keert Bruno Martins Indi weer terug in de opstelling. Ook Zakaria Aboukhlal heeft een basisplaats. Daardoor staat Yukinari Sugawara rechtsback en verdwijnt Aslak Witry naar de bank. De opstelling van AZ kent verder geen verrassingen.

SC Heerenveen heeft deelname aan de play-offs om Europees voetbal nog niet uit het hoofd gezet. De Friezen doen weer volop mee door de zege op FC Groningen in de Derby van het Noorden. Coach Ole Tobiasen moet wel puzzelen tegen AZ, omdat Rami Kaib, Ibrahim Dresevic (beide geschorst), Milan van Ewijk en Joost van Aken (geblesseerd) ontbreken. Onder meer Hamdi Akujobi en Syb van Ottele staan daardoor in de basis.

De opstellingen
AZ: Vindahl; Sugawara, Beukema, Martins Indi, Wijndal; Midtsjö, De Wit, Clasie; Aboukhlal, Pavlidis, Karlsson

SC Heerenveen: Mulder; Akujobi, Van Beek, Bakker, Van Ottele, Woudenberg; Haye, Halilovic, Tahiri; Van Hooijdonk, Sarr