Sparta staat voor flitsbezoek aan Vitesse: 'Dat moeten we wel beseffen'

19 april 2022 om 09:32

Henk Fraser staat voor misschien wel de gekste wedstrijd in zijn lange carrière als speler en trainer: dinsdag reist Sparta af naar Arnhem om de resterende zes minuten en veertien seconden uit te spelen tegen Vitesse.

Sparta verdedigt een 0-1 voorsprong. Fraser hoopt dat zijn ploeg de zenuwenwedstrijd, die wordt hervat met een doeltrap van Maduka Okoye, overleeft. Verschillende strijdplannen gingen de laatste dagen door zijn hoofd. "Als je alleen maar verdedigers opstelt, kom je vast te staan in je eigen zestien meter en dan zijn ze ook gevaarlijk", laat de Sparta-trainer optekenen door De Telegraaf.

Vooral mentaal zal het goed moeten zitten bij Sparta, benadrukt Fraser. "We gaan de wedstrijd in met een focus zoals je die ook hebt voor een duel van negentig minuten. Maar we moeten wel beseffen dat het volle bak zal zijn in die zes minuten." Sparta heeft nu 22 punten uit 28 wedstrijden. Bij een zege op Vitesse gaat de Eredivisie-hekkensluiter over Willem II en PEC Zwolle (23 punten) heen. Het duel in Arnhem begint om 18.45 uur.