'Het wordt een geweldige avond, Feyenoord weet dat Slavia kansloos is'

7 april 2022 om 09:35

Rob Jacobs twijfelt niet aan een goede afloop voor Feyenoord in het Conference League-tweeluik met Slavia Praag. De oud-trainer van de Rotterdammers adviseert Arne Slot wel om met Bryan Linssen te beginnen tegen de Tsjechen.

De spitsendiscussie is al het hele seizoen in volle gang bij Feyenoord. De laatste weken krijgt Cyriel Dessers de voorkeur, maar Jacobs pleit voor een wijziging. "Ik zou Linssen laten spelen", zegt hij tegen RTV Rijnmond. Hij krabbelt nu weer op. Linssen is de betere spits, al doet Dessers het natuurlijk ook voortreffelijk."

Wie er ook in de spits staat, Jacobs verwacht dat Feyenoord een eenvoudige zege boekt tegen Slavia Praag. "Feyenoord weet dat Slavia Praag kansloos is in de Kuip, daar ben ik van overtuigd." Dat baseert hij niet zozeer op de 2-1 thuiszege van eerder dit seizoen tegen de Tsjechen. Vooral in de eerste helft maakte de ploeg van Slot toen een sterke indruk. "Dat is fijn om te weten, maar dat was in september, een tijdje geleden dus. Maar Feyenoord doet het voortreffelijk in de competitie, die lijn gaan ze weer doortrekken naar de Conference League. Een volle Kuip gaat achter die ploeg staan, het wordt een geweldige avond, dat kan niet anders."

Feyenoord en Slavia Praag trappen om 18.45 uur af in de kwartfinale van de Conference League. De return in Tsjechië is volgende week.