Rechtszaak is van de baan bij Willem II: 'Wil club bedanken voor de geboden kans'

6 april 2022 om 09:39
Laatste update: 6 april 2022 om 14:43

Joris Mathijsen is officieel vertrokken bij Willem II. Vier weken nadat de technisch directeur op non-actief werd gesteld, is er een akkoord bereikt over een vertrekregeling. Daarmee is ook een rechtszaak van de baan.

Mathijsen had nog een contract tot medio 2024 in Tilburg. Vorige week bereikten beide partijen geen overeenstemming over de ontbinding van die verbintenis. Volgens De Telegraaf kwam de voormalig international niet opdagen bij een gesprek over zijn ontslag. Nu gaan Willem II en Mathijsen alsnog ieder hun weg.

"Na zes jaar op een professionele en prettige manier samengewerkt te hebben wil ik de club bedanken voor de geboden kans, het vertrouwen om mij te vormen als technisch directeur en ik een bijdrage heb kunnen leveren aan het ontwikkelen van de club. Tevens wens ik de club, staf en spelers veel succes en positieve energie voor de laatste fase van de competitie", laat Mathijsen weten op de website van Willem II.

De Tricolores meldden eind maart al dat er 'een verschil in visie in hoe in te grijpen en het tij te keren' was. Naar verluidt was de oud-verdediger tegen het ontslag van Fred Grim en weigerde hij de trainer te ontslaan. Dat was voor de club de druppel.