Willem II en Mathijsen komen tot overeenstemming over afkoopsom en ontslag

31 maart 2022 om 15:13

De Raad van Commissarissen van Willem II heeft besloten om Joris Mathijsen definitief te ontslaan. De technisch directeur werd enkele weken geleden op non-actief gezet.

Destijds was er een verschil in inzicht over het te voeren beleid rond het eerste elftal en dat is ook in de afgelopen tijd niet opgelost. De RvC van de Tricolores zag zich afgelopen woensdag dan ook genoodzaakt om Mathijsen definitief te ontslaan. Dat valt te lezen in een statement op de Tilburgse website.

Naar verluidt wilde Mathijsen enkele weken geleden niet dat hoofdtrainer Fred Grim ontslagen zou worden en weigerde hij die klus op zich te nemen. Willem II stelt nu dat er 'een verschil in visie in hoe in te grijpen en het tij te keren' was. Het ontslag van de voormalig verdediger betekent dat er een akkoord is over de afkoopsom die hij ontvangt. Dat was lang een struikelblok.

Hiermee eindigt een periode van bijna zes jaar waarin Mathijsen bij Willem II werkzaam was. In juni 2016 werd hij aangesteld als technisch directeur in het Koning Willem II Stadion als opvolger van Carlos Aalbers.