Heracles bewijst zichzelf in Sittard grote dienst met belangrijk drieluik op komst

3 april 2022 om 16:23

Heracles Almelo heeft in Sittard een belangrijke stap naar lijfsbehoud gezet, terwijl de zorgen voor Fortuna Sittard met de week groter worden. Het gezapige duel tussen beide ploegen leek lange tijd op een 0-0 af te koersen, maar Heracles drukte in de tweede helft alsnog door.

De eerste helft werd afgesloten met een striemend fluitconcert van het publiek, dat niet veel spektakel voor de beide doelen had gezien. Mats Seuntjens testte doelman Koen Bucker van afstand en Sinan Bakis was meerdere malen dreigend namens Heracles, maar dat was het ook wel.

Na rust besloot Fortuna er wat meer werk van te maken en kreeg het via Zian Flemming twee grote kansen. Justin Hoogma en Bucker voorkwamen echter dat Heracles op achterstand kwam en de openingstreffer viel na een uur spelen aan de andere kant. Giacomo Quagliata kwam door op links en de ogenschijnlijk houdbare inzet van de Italiaan was Yanick van Osch te machtig: 0-1.

Heracles had de smaak te pakken en liep meteen uit naar 0-2. Eerst was het opnieuw Seuntjens die bijna succes had met een afstandspoging, daarna liet Fortuna zich verrassen in de omschakeling en haalde Bakis uiteindelijk de trekker over. Bucker voorkwam dat Paul Gladon de aansluitingstreffer maakte, Bakis raakte aan de overkant de paal, Bucker onderscheidde zich wederom na een van richting veranderd schot van Tijjani Noslin, maar in de score kwam geen verandering meer.

Heracles komt op dertig punten en kan met iets meer rust toewerken naar de lastige wedstrijden tegen Feyenoord, FC Groningen en streekrivaal FC Twente. Fortuna daarentegen blijft met 22 punten onder de streep staan en krijgt na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Sparta voor zijn kiezen.