'Harde kern Ajax kreeg instructies om finale te saboteren; rol topcrimineel'
Polletje zou schrikbewind voeren binnen Ajax

'Harde kern Ajax kreeg instructies om finale te saboteren; rol topcrimineel'

23-04-2014 08:25
32

De Amsterdamse recherche onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van een beruchte crimineel bij de vuurwerkincidenten tijdens de bekerfinale. Martin van de P. alias Polletje, zou volgens De Telegraaf een schrikbewind voeren binnen Ajax.

 

De politie is aan het kijken naar informatie dat een deel van de harde kern opdracht kreeg om de finale te saboteren. Dat zou zijn gebeurd omdat een aantal kopstukken de finale dreigde te missen. Hun bus lag achter op schema, hetgeen ervoor zou zorgen dat zij de aftrap niet zouden halen. Telefonisch werden vervolgens instructies gegeven om de finale te saboteren.

De recherche kijkt wat de rol van Polletje daarbij is. De Amsterdamse politie ergert zich volgens De Telegraaf mateloos aan het feit dat de crimineel al maanden aanwezig is bij officiële vergaderingen tussen Ajax en de politie over risicowedstrijden. De politie denkt dat Ajax kennelijk niet durft op te treden. Recent werd hij in verband gebracht met een mishandeling in het supportershome van Ajax.

Polletje zou medesupporters bovendien hebben afgeperst. De crimineel werd in 2000 veroordeeld voor een levenslange gevangenisstraf vanwege een viervoudige moord. In hoger beroep werd dat omgezet naar vijftien jaar. In 2010 werd hij vrijgelaten en sindsdien speelt hij een leidende rol binnen de harde kern van Ajax.