Ondanks steun van Feyenoord en Ajax haakt Van den Herik af

Ondanks steun van Feyenoord en Ajax haakt Van den Herik af

26 april - 19:10
38

Jorien van den Herik wordt niet de nieuwe voorzitter van de KNVB. De tachtigjarige oud-preses van Feyenoord heeft besloten om zich toch niet kandidaat te stellen, ondanks de toegezegde steun van Feyenoord en Ajax.

"Die tien benodigde handtekeningen waren wel gelukt, inclusief Ajax en Feyenoord", zegt Van den Herik in het Algemeen Dagblad. Hij liet zich de afgelopen tien dagen informeren en kwam tot de conclusie dat het te veel werk is. "Formeel staan er volgens de KNVB maar twee dagen per week voor, maar als je het echt goed wilt doen, moet je het in mijn ogen zeven dagen in de week doen. Dat ben je ook verplicht in die rol, vind ik, maar dat lukt me gewoon niet."

Wedden

Meer odds

Van den Herik, die aangeeft te veel andere verplichtingen te hebben, deelt nog wel een sneer uit aan de KNVB na zijn bevindingen de afgelopen periode. "Het is alweer achttien jaar geleden dat ik in directe zin afstand nam van het voetbal. In de afgelopen tien dagen is mij gebleken dat er wezenlijk te weinig is veranderd. Ten aanzien van het betaald voetbal organiseert de KNVB nog steeds de competitie en is het niet het facilitair bedrijf geworden zoals het in vooraanstaande voetballanden is."

Door het afhaken van Van den Herik blijven er nog drie kandidaten over. De door de bond voorgedragen Frank Paauw, oud-directeur van FC Groningen Hans Nijland en politica en oud-speelster Jeanet van der Laan.