'AZ spot nieuwe linksback in Zweden: prijskaartje van twee tot drie miljoen euro'

'AZ spot nieuwe linksback in Zweden: prijskaartje van twee tot drie miljoen euro'

26 april - 11:12 Laatste update: 13:52
31

AZ is geïnteresseerd in Samuel Dahl van Djurgårdens IF. Dat meldt het Zweedse Fotbolldirekt. De 21-jarige linksback zou tussen de twee en drie miljoen euro moeten kosten.

AZ schijnt te azen op de diensten van Dahl, maar kan rekenen op flinke concurrentie. In de Belgische media werd de Zweedse back eerder deze maand namelijk nog in verband gebracht met Anderlecht. Zij praatten over een prijskaartje van drie tot vier miljoen euro.

Dahl is een speler die op de gehele linkerflank en zelfs als controlerende middenvelder uit de voeten kan. De linksbackpositie heeft de voorkeur van de Zweed. In Zweden heeft hij nog een contract tot december 2027. AZ zou daardoor in ieder geval in de buidel moeten tasten.

Djurgårdens eindigde vorige jaargang vierde in de Zweedse Allsvenskan en liep daarmee Europees voetbal mis. De competitie in Zweden is pas net weer herstart. Dahl startte alle vijf de competitiewedstrijden tot nu toe in de basis voor zijn club. In januari maakte de vleugelverdediger ook al zijn basisdebuut voor het Zweedse nationale elftal.