Bosz voorspelt 'grote toekomst' bij PSV: 'Daar heeft hij heel veel geleerd'

Bosz voorspelt 'grote toekomst' bij PSV: 'Daar heeft hij heel veel geleerd'

26 april - 13:45
25

Peter Bosz verwacht dat PSV-talent Tygo Land een 'grote toekomst' tegemoet gaat. Het talent maakt dit seizoen vooral minuten in Jong PSV en mag zichzelf zo nu en dan laten zien bij het eerste elftal.

"Hij heeft aan het begin van het seizoen met ons meegetraind. Toen hebben wij geconstateerd dat het voor hem heel goed zou zijn om heel veel wedstrijdminuten te maken", begint Bosz bij ESPN. Er is door de technische staf van het eerste elftal besloten dat Land vooral zijn minuten ging maken in de Keuken Kampioen Divisie. "Daar heeft hij heel veel geleerd. Dat zijn vaak wedstrijden waar de spelers erop klappen en er spelen volwassen spelers."

Echter heeft het maken van veel wedstrijdminuten bij Jong PSV niet alleen maar voordelen voor Land. "Een nadeel was dat hij door de vele wedstrijden weinig mee kon trainen bij ons", legt de oefenmeester uit. "We hebben besloten om hem na de winter meer met ons mee te laten trainen, want daar leert hij ook veel van."

ESPN-analist Marciano Vink doet vervolgens de suggestie dat Land het beste tot zijn recht komt als verdedigende middenvelder. Bosz is het hier niet mee eens. "Ik zie hem eigenlijk liever nog één station verder, als nummer acht. Hij loopt makkelijk dertien kilometer. Het lijkt alsof hij met bal sneller is dan zonder bal", aldus de succestrainer. "Er zijn nog wel een heleboel dingen waar we aan werken met hem, zoals het vooruit spelen, sneller handelen... En zijn trap zal zeker beter moeten. Het is een hele fijne jongen om mee te werken die een grote toekomst voor zich heeft."