Spanje heeft duurste WK-selectie, Nederland leunt stevig op Van Persie
Braziliaanse krant schat waarde van Spaanse equipe op 486 miljoen euro

Spanje heeft duurste WK-selectie, Nederland leunt stevig op Van Persie

15-04-2014 16:24

Spanje stuurt deze zomer het meest waardevolle team naar het WK in Brazilië. De Braziliaanse krant Valor liet zijn licht schijnen op de selectiewaarde van alle deelnemende WK-landen.

In de berekeningen werd rekening gehouden met 77 verschillende aspecten, variërend van leeftijd tot technische kwalititeit en van marketing tot commercieel potentieel. Op 7 mei wordt de lijst voorzien van een update, omdat dan de definitieve WK-selecties bekend worden gemaakt.

Het elftal van de Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque kwam als beste uit het onderzoek met een geschatte waarde van 486 miljoen euro. De Zuid-Amerikaanse landen Argentinië en Brazilië volgen de regerend wereldkampioen op de voet met een waarde van respectievelijk 474 en 470 miljoen euro. Honduras krijgt met 32 miljoen euro de laagste waarde toebedeeld.

Het Nederlands elftal van bondscoach Louis van Gaal is volgens Valor ongeveer 180 miljoen euro waard. Opmerkelijk daarbij is dat Robin van Persie met een waarde van 38 miljoen euro meer dan een vijfde van de totale teamwaarde voor zijn rekening neemt. De Belgische selectie heeft een waarde van ongeveer 340 miljoen euro.

Lionel Messi wordt door de Braziliaanse krant getaxeerd als meest waardevolle speler. De Argentijnse dribbelaar laat met een waarde van 138 miljoen euro Cristiano Ronaldo en Neymar ver achter zich. De marktwaarde van Ronaldo zou 107 miljoen euro bedragen, terwijl Neymar op 67 miljoen euro kan rekenen.

De tien meest waardevolle spelers volgens Valor (bedragen in Braziliaanse Real):