B-team Real Madrid rekent af met Real Sociedad, titel bijna binnen

B-team Real Madrid rekent af met Real Sociedad, titel bijna binnen

26 april - 22:58
30

Real Madrid heeft vrijdagavond weer een grote stap gezet richting de Spaanse titel. Trainer Carlo Ancelotti stelde op bezoek bij Real Sociedad een B-team op, maar ook zij vertrokken met drie punten uit Baskenland: 0-1.

Met het oog op de kraker tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League, besloot Ancelotti geen risico te nemen. Onder meer Toni Kroos, Jude Bellingham, Federico Valverde, Eduardo Camavinga én Vinícius Júnior begonnen op de bank. Het betekende dat Arda Güler zijn basisdebuut mocht maken in La Liga. De Turkse spelmaker luisterde dat na een halfuur op met een treffer. Hij werkte een voorzet van Dani Carvajal binnen.

Real Sociedad had daarna de overhand, maar door goals van Takefusa Kubo (overtreding) en Mikel Oyarzabal (buitenspel) ging een streep. Ook invaller Sheraldo Becker kreeg de Madrilenen niet meer op de knieën. Real Madrid heeft nu nog vier punten nodig in de laatste vijf duels om zich officieel tot kampioen te kronen. Dinsdag wacht eerst de clash met Bayern.