PSG vergaloppeert zich: nog geen titel tegen degradatiekandidaat

PSG vergaloppeert zich: nog geen titel tegen degradatiekandidaat

27 april - 22:57
4

Paris Saint-Germain is er zaterdag niet in geslaagd om zich tot kampioen van Frankrijk te kronen. De ploeg van Luis Enrique had genoeg aan een zege op degradatiekandidaat Le Havre, maar moest alle zeilen bijzetten om een nederlaag af te wenden: 3-3.

Bij PSG leek op voorhand niemand te twijfelen aan een feestavond. Al voor de aftrap werd er gevierd dat toptalent Warren Zaïre-Emery zijn contract heeft verlengd, tot medio 2029. De achttienjarige middenvelder stond in de basis tegen Le Havre, maar dat gold niet voor Kylian Mbappé. Mogelijk kreeg de sterspeler rust. Onder meer L'Équipe noemde het duel met Le Havre een 'formaliteit' richting de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund.

De Parijse sterrenformatie kwam van een koude kermis thuis. Christopher Operi opende de score voor de nummer zestien van de Ligue 1. Bradley Barcola leek orde op zaken te stellen op aangeven van Zaïre-Emery, maar niets was minder waar. André Ayew zorgde tot zijn grote vreugde voor de 1-2.

Na rust ging het van kwaad tot erger voor PSG, hoewel onder meer Mbappé in het veld kwam. Le Havre kreeg na een uur een strafschop, die werd benut door Abdoulaye Touré: 1-3. Achraf Hakimi gaf de thuisploeg weer hoop en via Gonçalo Ramos werd het diep in blessuretijd zelfs nog 3-3, maar genoeg om titelprolongatie te vieren was het niet.

Daardoor kan de champagne nog even terug in de koelkast in het Parc des Princes. Bovendien beleeft de ploeg van Luis Enrique geen al te beste generale voor de clash met Dortmund in de halve finale van de Champions League woensdag.