Van Persie onthult ultieme doel: 'Hangt ook weer van zoveel factoren af'

Van Persie onthult ultieme doel: 'Hangt ook weer van zoveel factoren af'

27 april - 13:45
28

Robin van Persie heeft geen ideale carrièreplanning. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal is nog altijd werkzaam in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar schijnt dichtbij een overstap naar sc Heerenveen te zijn. Dat zou zijn eerste baan als hoofdtrainer op het hoogste niveau betekenen.

"Mijn doel? Hoofdtrainer bij een hele mooie club zijn", onthult Van Persie bij RTV Rijnmond. "Feyenoord is natuurlijk mijn club, maar of dat zal gebeuren weet ik niet. Wanneer dat zal zijn, hangt ook weer van zoveel factoren af. Ik ga er niet een tijd op pinnen, of überhaupt of het ooit gebeurt", is de oud-spits voorzichtig.

Wedden

Meer odds

"Ook hierin is de puurheid van het coachen leidend", gaat hij verder. "Daar horen ongelooflijk veel stappen bij. Die stappen ben ik nu aan het zetten en dan volgt het moment als een schaduw. Om dat moment als eerste doel te pakken, is niet de volgorde in mijn ogen. De volgorde is dat ik zelf eerst top wordt. Ik ben onderweg, maar ik ben het nog niet. Wanneer ik top ben, komt die schaduw erbij. Dan is het moment daar, denk ik", vertelt Van Persie.