Willem II mogelijk zonder succescoach naar Eredivisie: 'Dat is belangrijk'

Willem II mogelijk zonder succescoach naar Eredivisie: 'Dat is belangrijk'

7 mei - 17:58
18

Peter Maes weet nog niet zeker of hij met Willem II de Eredivisie ingaat. De Belgische trainer beschikt over een aflopend contract in Tilburg en voert momenteel gesprekken met de club.

Sinds afgelopen vrijdag weet Willem II dat het volgend seizoen weer in de Eredivisie actief zal zijn. Maes stapte in september in bij de Tricolores, waarna hij de club naar promotie leidde. Het is echter nog niet zeker of hij aanwezig zal zijn bij de Eredivisie-terugkeer van Willem II. In de podcast Stoere Kerels van het Brabants Dagblad vertelt Maes waar de gesprekken die hij met Willem II voert over gaan. "Over wat er hier kan, waar we naartoe moeten. Dat is belangrijk voor een verdere samenwerking."

"We hebben enorm hard gewerkt, deze spelerskern heeft heel goede elementen, maar ook wat mindere elementen", gaat Maes verder. "Dat moet aangevuld worden, anders is al ons harde werk voor niets geweest. We willen in de Eredivisie net zo competitief zijn als dit seizoen. Dus moeten we samen gaan zitten, om te kijken of we eruit komen."

Maes heeft het in ieder geval goed naar zijn zin in Tilburg. "Deze club is mij echt wel op mijn lijf geschreven, een club waar ik mijn hart in héél korte tijd aan verloren heb. Maar je bent een coach, je moet resultaten neerzetten, anders is dat verhaal ook heel rap afgelopen. Dus daar moeten we nu keihard aan werken, ik zal efkes rustig met Martin (van Geel, red.) gaan zetten. En het is niet alleen het sportieve, hè? Een club is zo goed als de top van de club, dat moet ook nog ingevuld worden."