Parry reageert 'teleurgesteld’ op besluit Vitesse-overname: 'Moeten club redden'

Parry reageert 'teleurgesteld’ op besluit Vitesse-overname: 'Moeten club redden'

8 mei - 00:12 Laatste update: 00:52
63

Coley Parry is erg teleurgesteld in de werkwijze van de KNVB inzake zijn Vitesse-overname. De Amerikaan zegt dat de bond hem nergens voor heeft uitgenodigd en dus is het besluit tot afblazen van die overname voor hem niet verrassend. 

"Ik ben teleurgesteld, maar ik wist al lang wat de uitkomst zou zijn", vertelt een balende Parry in een reactie tegen De Telegraaf. "Die was voor mij wel duidelijk toen ik niet werd uitgenodigd voor de hoorzitting. In twee jaar tijd heb ik één uurtje met de KNVB gehad. Dat is alles." Parry kreeg dinsdag te horen dat zijn verzoek tot hoger beroep in de zaak rond het afblazen van de Vitesse-overname is afgewezen door de rechtbank.

De Amerikaan wil niet laten weten of hij verdere gerechtelijke stappen gaat nemen om deze beslissing aan te vechten. Wel vertelt hij dat er voor hem nog altijd maar één belang is: het voortbestaan van Vitesse. "We moeten deze club redden. Ondanks alle obstakels waarmee we ons geconfronteerd zien, moeten we de club redden. Ik ben nog altijd de enige die in de positie is om dat te doen, ook al maken ze het mij moeilijk."

Voor Vitesse is het afwijzen van het hoger beroep van Parry juist erg belangrijk. Daardoor kunnen de aandelen die eerst in handen waren van de voormalig Russische eigenaar, worden overgegeven aan de belangenorganisatie 'Vitesse voor altijd’' Als die overdracht plaatsvindt, heeft Vitesse geen banden meer met Rusland en kan de relatie met de ING worden goedgemaakt. 

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!