34-voudig Oranje-international stopt als voetballer: 'Mijn hoogtepunt was het WK'

34-voudig Oranje-international stopt als voetballer: 'Mijn hoogtepunt was het WK'

7 mei - 21:22
5

Jeremain Lens zet aan het eind van dit seizoen een punt achter zijn voetballoopbaan. Als analyticus bij RTL vertelt de 36-jarige buitenspeler dat hij FC Versailles na dit jaar achter zich laat en zijn voetbalpensioen ingaat.

"Ik heb besloten om na dit seizoen te stoppen met voetbal. Ik leef er al een tijdje naartoe, maar voor de mensen die het niet weten is nu het moment", onthult Lens. "Ik heb er ook vrede mee, want ik heb een mooie carrière gehad. Bij mooie clubs mogen spelen, een WK gespeeld en meerdere keren kampioen mogen worden. Ik kijk met veel plezier terug op mijn carrière. Ik denk dat er een aantal mooie transfers tussen zitten, maar mijn hoogtepunt is het spelen van een WK."

Lens speelde in zijn loopbaan in verschillende landen en mocht 34 keer aantreden in het shirt van Oranje. De Nederlandse buitenspeler speelde namens het Nederlands elftal mee op het WK van 2014. Lens kwam in zijn loopbaan uit voor clubs als PSV, Dinamo Kiev, Sunderland en Fenerbahçe

Ook vertelt Lens over een belangrijke persoon in zijn loopbaan: Dick Advocaat. "Hij is echt mijn voetbalvader. Ik heb bij vijf verschillende clubs met hem gewerkt en bij het Nederlands elftal. Ook in de kleedkamer zeiden spelers vaak dat hij mijn voetbalvader was. Toen ik bij Versailles speelde vertrok hij naar Sparta of Utrecht en toen belde ik hem op om hem te feliciteren. Hij zei gelijk dat hij me niet weer zou meenemen, dus dat was wel een leuk grapje."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VTBL ⚽️ (@vtblnl)