Beroep Vitesse afgewezen: overname door Parry definitief van de baan

Beroep Vitesse afgewezen: overname door Parry definitief van de baan

7 mei - 21:35 Laatste update: 21:42
116

Coley Parry wordt definitief niet de nieuwe eigenaar van Vitesse. De beroepscommissie licentiezaken van de KNVB heeft het beroep van de Arnhemse club aangaande de aandelenoverdracht aan de Common Group ongegrond verklaard. De beslissing om de overname door de groep rond Parry niet goed te keuren blijft daardoor in stand.

De overname van Vitesse was al door de licentiecommissie afgekeurd, maar Vitesse had Parry eerder beloofd alles in het werk te stellen om groen licht te krijgen voor de Common Group als nieuwe grootaandeelhouder. De beroepscommissie heeft de eerdere uitspraak nu bevestigd. Parry heeft onvoldoende kunnen aantonen waar zijn fondsen vandaan komen. De overname is daarmee definitief geklapt.

Overigens zal Vitesse niet al te rouwig zijn om het vonnis. De relatie met Parry, die tevens de belangrijkste schuldeiser is, raakte al danig bekoeld. De Gelderse club heeft nu de ruimte om op zoek te gaan naar een andere koper. De Gelderlander meldde dinsdag al dat onder meer vanuit Saudi-Arabië interesse is. Vitesse blijft zodoende vechten voor het voortbestaan.