Van Hooijdonk: 'De Eredivisie is hij totaal ontgroeid, dan heeft hij zoveel over'

Van Hooijdonk: 'De Eredivisie is hij totaal ontgroeid, dan heeft hij zoveel over'

6 mei - 16:02
34

Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart zijn lovend over de rol van PSV tijdens het kampioensjaar. De Amerikaan miste de kampioenswedstrijd door een zware knieblessure, maar de vleugelverdediger ontvangt alsnog de nodige complimenten voor zijn bijdrage.

Van Hooijdonk baalt dat Dest de komende maanden niet in actie zal komen door zwaar letsel aan zijn knie. "Dest is wel een aderlating", vertelt de oud-voetballer bij Studio Voetbal. "Hij wordt niet zo vaak genoemd, maar daardoor heeft PSV er elke wedstrijd een extra aanvaller bijgehad."

Op dit moment wordt Dest door PSV gehuurd van FC Barcelona, maar de Eindhovenaren hebben een optie tot koop van tien miljoen euro. Door de blessure is het de vraag of deze optie gelicht gaat worden. Afellay ziet een belangrijke rol weggelegd voor Dest in Eindhoven. "Je hoeft eigenlijk geen linkermiddenvelder of linksbuiten op te stellen. Hij bekleedt gewoon drie posities."

Van der Vaart is van mening dat Dest te goed is voor PSV. "Vooral in de Champions League liet hij ziet dat hij op dat niveau al vaker gespeeld heeft", legt de analist uit. "Hij kan het heel makkelijk aan. De Nederlandse competitie is hij totaal ontgroeid, dan heeft hij zoveel over. Toch bleef hij wel heel gedisciplineerd spelen."