Vitesse meldt doorbraak: 'Parry wil overdracht tóch toestaan'

Vitesse meldt doorbraak: 'Parry wil overdracht tóch toestaan'

6 mei - 19:04 Laatste update: 19:08
76

Algemeen directeur Edwin Reijntjes meldt dat de Amerikaan Coley Parry, wiens overname van Vitesse is afgewezen, de overdracht van de aandelen van de Russische eigenaar Valeriy Oyf naar de nieuwe stichting 'Vitesse voor altijd' tóch toe wil gaan staan. Dat meldt De Telegraaf. Vooralsnog blokkeerde Parry de overdracht van aandelen steeds.

De licentiecommissie van de KNVB keurde de overname van de aandelen door Parry in februari af. Er loopt nog een beroepszaak, waarin naar verwachting binnen twee weken uitspraak wordt gedaan. Er bestonden contractuele afspraken, waardoor Parry de transfer van aandelen naar de nieuwe stichting kon blokkeren.

Wedden

Meer odds

Nu lijkt de Amerikaan echter van gedachten te zijn veranderd en is er een doorbraak in de gesprekken daarover, meldt Reijntjes aan De Telegraaf. Erg belangrijk, omdat Vitesse op deze manier de Russische banden door kan snijden. Dat is de belangrijkste eis voor de licentiecommissie van de KNVB om Vitesse de proflicentie te laten behouden voor komend seizoen.

Vitesse staat ook voor een volgende bestuurlijke transformatie. Rvc-voorzitter Peter van Bussel zal binnenkort opstappen, laat Reijntjes doorschemeren. Diens positie is onhoudbaar geworden doordat hij onvoldoende toezicht heeft gehouden toen de club onder het vorige management aan de lopende band overtredingen van het licentiereglement beging.