Nederlander kan niet meer stuk in Engeland: 'Laat zien dat ik het goed heb gedaan'

Nederlander kan niet meer stuk in Engeland: 'Laat zien dat ik het goed heb gedaan'

6 mei - 14:10
24

Rav van den Berg is bij Middlesbrough uitgeroepen tot Talent én Speler van het Jaar. De negentienjarige verdediger maakte dit jaar een uitstekende indruk in het Championship. Zowel hij zelf als zijn manager Michael Carrick zijn uiterst tevreden over de prestaties van de Nederlander.

De supporters van Middlesbrough zijn erg blij met Van den Berg. Dat hebben de fans kenbaar gemaakt door de Nederlander met niet één, maar twee individuele prijzen te belonen. "Ik ben er heel trots op. Ik denk dat het laat zien dat ik het goed heb gedaan. De fans en het team hebben me geholpen om me hier thuis te voelen en dat is erg belangrijk geweest, want als je je goed voelt, kan je ook goed voetballen", liet Van den Berg zich optekenen door The Northern Echo.

Ook trainer en Manchester United-icoon Carrick heeft niets dan lof over voor zijn pupil. "Je kunt niet anders dan onder de indruk zij van Rav", stelt de oud-middenvelder. "Hij straalt rust uit, wil graag leren en heeft een geweldige instelling. We hebben echt geluk dat hij deel uitmaakt van onze selectie", aldus Carrick.

Middlesbrough staat momenteel achtste in het Championship. Van den Berg maakte afgelopen zomer de overstap van PEC Zwolle naar Engeland en speelde dit seizoen tot dusver 34 competitiewedstrijden voor Boro. Eén keer droeg de Nederlander daarbij zelfs de aanvoerdersband om zijn arm.