Van der Vaart en Hiddink oneens over prijs van Dest: 'Misschien te romantisch'

Van der Vaart en Hiddink oneens over prijs van Dest: 'Misschien te romantisch'

6 mei - 21:30
33

Guus Hiddink en Rafael van der Vaart hopen dat Sergiño Dest ook na zijn blessure in de Eredivisie te bewonderen is. Ze zijn het niet eens over de transfersom, maar wel over de impact die de Amerikaan op de Eindhovenaren heeft gehad.

"Het klinkt heel cru, maar nu heeft PSV misschien meer kans om hem te behouden", vertelt Hiddink over Dest en zijn blessure bij Rondo van Ziggo Sport. "Dat klinkt heel vervelend, maar ik weet niet of er belangstelling van grote clubs zal zijn nu. Dat betwijfel ik met die zware kruisbandblessure. Dat hij in de kreukels ligt, dan zal PSV nu even met de hand over het hart strijken en zeggen dat ze nog even met hem doorgaan."

Wedden

Meer odds

Van der Vaart hoopt ook dat Dest bij PSV blijft, maar hij hoopt niet dat de transfersom lager wordt door zijn blessure. "Ik vind dat PSV dan ook het bedrag moet betalen wat bij hem hoort. Dat zou ik nog mooier vinden, maar dat is misschien wat te romantisch gedacht. Als ze die clausule gewoon betalen zou dat helemaal mooi zijn. Echt een goede speler, hij was echt zo goed dit jaar."

PSV moet gewoon de clausule voor Dest betalen, benadrukt Van der Vaart zijn mening nogmaals. "Ik kan me ook voorstellen dat zo’n club zegt, als je de clausule niet wilt betalen dan revalideert hij lekker bij ons en tot ziens. Hij heeft het echt goed gedaan. Links en rechts, je kan hem overal wegzetten." Hiddink wil daar nog iets aan toevoegen. "Ook verdedigend hè. Één van de weinigen die echt een aanvaller kan verdedigen zonder een grote overtreding te maken."