Van Dijk heeft boodschap voor Slot: 'Grote overgang bij Liverpool'

Van Dijk heeft boodschap voor Slot: 'Grote overgang bij Liverpool'

6 mei - 13:13
29

Virgil van Dijk maakt graag onderdeel uit van de veranderingen die Liverpool komend seizoen te wachten staan. Het contract van de aanvoerder loopt aan het einde van volgend seizoen af, wat leidde tot enige speculatie over een potentieel vertrek van de Nederlander.

"Er zal een grote overgang gaan plaatsvinden bij Liverpool en daar maak ik deel van uit", geeft Van Dijk een duidelijk signaal af tegenover The Athletic. "Ik ben hier erg blij, ik hou van de club en dat kun je ook zien. Het is al een groot deel van mijn leven. De focus ligt nu op de laatste twee wedstrijden en dan zal de club zich concentreren op wie de nieuwe manager is."

Na negen jaar op Anfield vertrekt Jürgen Klopp uit Liverpool. "Ik ben er echt trots op dat ik voor hem heb gespeeld", vertelt de verdediger over het aanstaande afscheid. "Het zal op de laatste dag emotioneel zijn, maar het maakt soms deel uit van het leven. Er gebeuren veel dingen achter de schermen, maar we richten ons op wedstrijddagen en dat is onze plicht."

"Er zullen straks veel veranderingen plaatsvinden en ik zou niet zeggen dat eng het juiste woord is, maar het is best interessant en opwindend wat er nu zal gebeuren", gaat hij verder. "Ik ben de aanvoerder, dus ik wil helpen. Ik zou ook moeten helpen en dat ga ik ook doen." Dat lijkt goed nieuws voor Arne Slot, die het stokje van Klopp gaat overnemen.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!