Priske slaat terug bij Feyenoord: "Respectloos naar mij en ook naar Quinten"

13 september om 12:32
Laatste update: 13 september om 12:36

Feyenoord-trainer Brian Priske heeft met Quinten Timber gesproken over zijn wissel in de stadsderby tegen Sparta (1-1). De Oranje-international was teleurgesteld dat hij naar de kant werd gehaald. Het is echter vooral de kritiek van de analisten die de Deen ernstig stoort.

Priske denkt dat Timber uiteindelijk voordeel heeft gehad van zijn wissel twintig minuten voor tijd. "Natuurlijk is hij een sleutelspeler. Het zijn moeilijke keuzes. Zeker in een wedstrijd waarin ik hem misschien nodig had. Maar daarom is hij misschien wel in een goede flow bij Oranje gekomen, omdat ik hem niet helemaal uitgeperst heb", benadrukt de oefenmeester op de persconferentie, in aanloop naar het Eredivisie-duel met FC Groningen van zaterdag.

Dat Priske de wind van voren kreeg van analisten als Rafael van der Vaart en Marco van Basten, zint hem niet. "Meningen zullen er altijd zijn, dat hoort bij voetbal en mijn werk. Maar ik vind het niet fijn als er geen respect getoond wordt. Sommige meningen waren respectloos naar mij en ook naar Quinten. Soms moet je iets verder vooruitdenken, zeker als je oud-voetballer bent. Quinten was op dat moment nog fitter aan het worden. Het is mijn baan om hem te beschermen, vanuit fysiek oogpunt."