Ajax-interesse wekt verbazing: 'Weghorst wordt niet de pinchhitter van Ajax...'

13 juli om 15:20

Hans Kraay junior heeft zijn bedenkingen bij de pogingen van Ajax om Wout Weghorst in te lijven, laat hij weten in De Oranjekantine. De ESPN-verslaggever ziet in de Oranje-publiekslieveling geen typische spits voor de Amsterdammers, die bovendien nog over Brian Brobbey beschikken.

Kraay denkt wel dat Weghorst zijn doelpunten zou maken in Ajax-shirt. In eerste instantie voorspelt hij zo'n dertien à veertien treffers. "Als ik naar zijn statistieken kijk bij Burnley, Manchester United, in Duitsland en in Turkije, daar heeft hij niet zo verschrikkelijk veel goals gemaakt", zegt het ESPN-boegbeeld in De Oranjekantine, de EK-show van VoetbalPrimeur. "Maar hier is het een paradijs voor aanvallers, dus dan ga ik naar twintig. Dan ben je wel een uitstekende spits."

Toch zijn er dus twijfels bij Kraay over de interesse van Ajax. "Als Brobbey blijft, is het niet logisch. Weghorst is de pinchhitter van het Nederlands elftal, maar die wordt niet de pinchhitter van Ajax..."

Weghorst staat momenteel nog onder contract bij Burnley, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Hoffenheim. Voor de Duitsers scoorde hij zeven keer in 28 Bundesliga-optredens. Naast Ajax toont onder meer FC Twente interesse in de 31-jarige spits, die op het EK belangrijk was voor Nederland.