Zeldzaam camera-interview van Geertruida wekt bewondering: 'Mooi'

12 januari om 07:55
Laatste update: 12 januari om 08:44

Lutsharel Geertruida verschijnt niet graag voor de camera, omdat hij stottert. Voor het nieuwe platform van zijn club, Feyenoord One, maakt de verdediger echter een uitzondering. Beelden van zijn documentaire werden donderdag getoond in De Oranjewinter.

Het interview van Geertruida wekt bewondering. "Hij heeft heel veel moeten overwinnen. Een ademhalingscoach heeft hem begeleid, een spraakcoach ook", zegt Chris Woerts in de talkshow. "Eigenlijk is het voor het eerst dat hij op beeld iets zegt. En dat is echt een doorbraak voor hem." Hélène Hendriks sluit zich daarbij aan. "Ik vind dit echt mooi om te zien. En ook goed van hem. Ik ben echt blij voor Geertruida, een mooi fragment."

Feyenoord lanceerde woensdag Feyenoord ONE, een streamingsdienst waarop content over de Rotterdamse club te zien is voor supporters. Zo zullen er volledige wedstrijden te zien zijn, exclusieve documentaires en videoseries. "Qua structuur zijn ze een kopie van Netflix", aldus Woerts. "Alles kun je zien op dat platform. Eigenlijk is het de derde Europese club die het doet: Real Madrid heeft het, Tottenham heeft het, en nu ook Feyenoord."