Bosz schiet uit zijn slof na witte zakdoekjes bij AZ: 'Wat is dat voor onzin?'

18 december 2023 om 10:00
Laatste update: 18 december 2023 om 10:00

Peter Bosz neemt het na de declassering van AZ door PSV (0-4) op voor zijn collega Pascal Jansen. De trainer vindt het 'belachelijk' dat er met witte zakdoekjes werd gezwaaid door de fanatieke supporters in het AFAS Stadion.

"Schijnbaar is het in Nederland normaal dat er een bus wordt opgewacht in Almelo en dat een trainer dan moet uitstappen om verantwoording af te leggen. Wat is dat voor onzin?", trekt Bosz het breder. "Ieder weekend verliezen er ploegen, dat is inherent aan voetbal."

Wat volgens de trainer van PSV niét bij voetbal hoort, is de 'makkelijke' kritiek op trainers, in dit geval Jansen. "Als je ziet wat Pascal gepreseteerd heeft bij deze club, dan vind ik het niet verdiend dat hij zo bejegend wordt. Tot vandaag stond AZ derde, terwijl ze ieder jaar de beste spelers verkopen. Ik denk dat ze Reijnders er graag nog bij hadden gehad vandaag. Ik ben in elk geval blij dat Reijnders (AC Milan, red.) er niet bij was..."

"Het is zo makkelijk om het gelijk op zo'n trainer af te schuiven", aldus Bosz. "Ik kan het weten, want ik heb ook in die situatie gezeten. En dat is niet fijn, kan ik je vertellen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je familie. Het is toch belachelijk, man."