'KNVB fluit Wiedemeijer terug, arbiters niet blij met voormalig scheidsrechter'

28 september 2021 om 07:32
Laatste update: 28 september 2021 om 09:08

Reinold Wiedemeijer is teruggefloten door de KNVB. De voormalig arbiter 'onthulde' naar aanleiding van Feyenoord – NEC dat de VAR ook bij twijfel ingezet zou kunnen worden. Over zijn tv-optredens heerst sowieso onvrede bij scheidsrechters, meldt De Telegraaf.

Arbiter Joey Kooij werd zaterdag door de VAR naar het scherm geroepen na de cruciale 4-3 van Guus Til in De Kuip. Volgens Wiedemeijer is er niets mis mee dat zo'n cruciaal moment nog eens wordt beoordeeld. Hij zette bovendien de deur open om de VAR bij twijfel vaker in te zetten. Dat staat echter haaks op de boodschap van scheidsrechterbaas Dick van Egmond aan het begin van het seizoen.

"We willen zeker niet dat de scheidsrechters steeds bij een beetje twijfel naar het scherm worden gevraagd", reageert een woordvoerder van de KNVB tegen de krant. "In dit specifieke geval denken we dat het prima is dat de scheidsrechter ook zelf nog even heeft kunnen kijken. Het principe is: alleen ingrijpen bij een duidelijke fout. Maar soms is er ook een grijs gebied."

'Voor de bus gooien'
De Telegraaf noemt de uitspraken van Wiedemeijer 'koren op de molen van het scheidsrechtergilde'. Volgens de krant zijn zij niet blij met de bijdrage van de bond aan het ESPN-programma Dit was het weekend. Zij vinden het 'vanwege commerciële belangen voor de bus gooien van scheidsrechters en VAR's' van 'slecht werkgeverschap' getuigen, schrijft de krant.

De KNVB is echter niet van plan te stoppen. "De KNVB werkt sinds de introductie van de VAR in het kader van transparantie mee aan Dit was het weekend. Dit item is bedacht om de werking van de VAR bij het brede publiek te verduidelijken."