Barreto stookt vuurtje op na invalbeurt tegen Ajax: 'Ik ben het er niet mee eens'

20 augustus 2021 om 11:38
Laatste update: 20 augustus 2021 om 11:56

Edgar Barreto mocht afgelopen weekend invallen in de door NEC Nijmegen met 5-0 verloren uitwedstrijd bij Ajax. De middenvelder liet tijdens zijn invalbeurt een prima indruk achter en is niet blij met het feit dat hij buiten de basis staat. 

"Ik vind dat ik tegen Ajax heb laten zien dat ik hoor te spelen", vertelt Barreto in gesprek met de Gelderlander. "Ik accepteer de keuze van de trainer, maar ben het er niet mee eens." De Paraguayaan, die vorig jaar nog een belangrijke rol speelde in de promotie van NEC naar de Eredivisie, staat momenteel in de pikorde achter de talentvolle Dirk Proper en aanwinst Iván Márquez.

"Elke club heeft iets politieks", zegt Barreto. "Dat is normaal, begrijp me niet verkeerd. Ik ben 37 jaar. NEC kan mij niet meer verkopen. De jongere spelers zijn de toekomst van de club. Er is een aantal voetballers dat echt de kwaliteiten heeft om een goede carrière te maken en dan moeten die natuurlijk wel spelen."

De middenvelder accepteert dan ook de keuze van de trainer: "Als ik positief blijf en elke dag alles geef op de training, dan zeggen de jonge spelers: 'kijk hoe die oude lul bezig is'. Het is voor mij belangrijk om de ploeg ook op die manier te helpen."