Gudde nuanceert gesprek: 'Na 26 wedstrijden is er geen onherroepelijke ranglijst'

29 april 2020 om 22:50

Eric Gudde, algemeen directeur betaald voetbal van de KNVB, heeft gereageerd op de uitlatingen van Hans Martijn Ostendorp. De directeur van De Graafschap was dinsdag op bezoek in Zeist en gaf zijn visie van het gesprek, maar daar wil Gudde ook zijn zegje over doen.

Ostendorp liet weten dat Gudde ranglijsten van de afgelopen tien jaar doornam en daarmee duidelijk wilde maken dat de ranglijst van dit seizoen niet onherroepelijk kon verklaren. De KNVB-directeur wil dat rechtzetten. "Ik heb het als volgt gezegd: Na 26 wedstrijden kun je niet van een onherroepelijke ranglijst spreken, kijkend naar ranglijsten van de laatste tien jaar in onze en in zo’n tien buitenlandse competities", laat hij weten tegenover Voetbal International.

Ook meent De Graafschap recht te hebben op compensatie vanuit de KNVB. Ostendorp liet weten dat 'Gudde een heel plan had klaarliggen', maar dat de inhoud van dat plan onbekend is. "Het begrip "heel plan" heb ik niet gebruikt", nuanceert Gudde. "Ik heb gezegd dat in deze een inspanningsverplichting ligt bij mij, met als mogelijkheden daarbij solidariteitsgelden uit het Europees voetbal, eventueel steun vanuit de KNVB, hoewel dat moeilijk ligt omdat we met 34 clubs te maken hebben én eventuele externe financiële steun."