Maatregelen Willem II: directie levert salaris in, ook supporters om hulp gevraagd

29 april 2020 om 19:32

Willem II neemt een aantal maatregelen om door de coronacrisis heen te komen. De directie van de Tilburgers levert voorlopig vijftien procent van het salaris in, maken de Tricolores woensdagavond bekend.

De nummer vijf van de Eredivisie doet ook een beroep op de fans. 'Om deze periode door te komen en op lange termijn financieel gezond te blijven vragen wij jullie, supporters en sponsoren, om de club ook tijdens de voetballoze maanden te helpen. Dit keer niet vanaf de tribunes, maar door de club een extra steuntje in de rug geven', schrijft de club.

'Veel supporters en business roomhouders laten weten het afgebroken seizoen te laten voor wat het is en daarvoor geen financiële tegemoetkoming te vragen. Een fantastisch gebaar waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn en waarvan wij hopen dat veel Willem II'ers dit mooie voorbeeld volgen', aldus de Tilburgers. 

'Uiteraard doen wij niet alleen een beroep op jullie', vervolgt Willem II. 'Wij gaan immers samen door deze tijd. Daarom neemt de directie zelf het initiatief en levert voor de periode waarin we zonder supporters spelen vijftien procent van het salaris in. Tevens gaat de club hierover met iedereen binnen de organisatie in gesprek.'

Willem II zoekt wel naar manieren om de fans enigszins tegemoet te komen. Zo worden de prijsverhogingen voor seizoenkaarthouders en businessclubleden uitgesteld. 'Daarnaast voelen wij ook de behoefte om seizoenkaarthouders en businessclubleden die er komend seizoen weer bij zijn tegemoet te komen. Zo kunnen zij op vertoon van de nieuwe seizoenkaart of businesskaart gratis naar onze eerste Europese thuiswedstrijd.'

Willem II kreeg vrijdag het laatste Europa League-ticket van de KNVB. Dat was tegen het zere been van FC Utrecht, de nummer zes van de Eredivisie en bekerfinalist. De Domstedelingen stappen naar de rechter.