Analisten van FOX Sports verdienen prima: 'Mooi meegenomen, maar vooral leuk'

27 november 2017 om 23:01

Mario Been zegt dat een analist op televisie prima geld verdient. De oefenmeester doet het echter niet voor de centen, maar omdat hij het leuk vindt.

"Het verdient heel lekker", zegt Been, analist van FOX Sports, tegen Metro. "Dat is mooi meegenomen, maar het is vooral heel leuk. Ik deed het vroeger als speler en trainer ook al. Ik heb zelfs nog dingen gedaan voor Sport7. Nu ik geen binding meer met een club heb, kan ik vrijer praten, dat is een stuk prettiger. Als trainer van NEC kon ik natuurlijk niet zomaar van alles roepen over spelers en trainers."

Aan het begin van deze zomer was John Heitinga als analist te zien op tv. Zijn niet al te hoogstaande analyses zorgden voor hilariteit op Twitter. "Hij wilde te snel de diepte in, terwijl hij misschien beter kleedkamerverhalen had kunnen gebruiken", zegt Toine van Peperstraten.

"Toen wij op bezoek gingen bij een kleine club, losten wij het zus en zo op, dat soort zaken. En misschien zat John te snel weer aan tafel nadat hij kritiek had gehad. Wellicht was het handiger geweest als er meer tijd tussen had gezeten. Het heeft ook met het maken van vlieguren te maken. Er zijn genoeg analisten die slecht begonnen en uiteindelijk wel goed werden. Zo vond ik Mark van Bommel in het begin erg timide en nerveus, maar hij maakte al heel snel progressie en is nu een uitstekende analist."