Pastoor over Ajax en Feyenoord

'Laat mij en Reiziger samen Ajax doen en we maken er echt wel iets goeds van'

Vandaag om 09:26
Laatste update: om 09:59

Alex Pastoor is ervan overtuigd dat hij samen met Michael Reiziger een goed trainersduo zou zijn voor Ajax. Dat laat hij weten in het Algemeen Dagblad. De oud-trainer van Almere City is echter realistisch en ziet dat clubs als Ajax en Feyenoord andere keuzes maken.

Na een succesvol seizoen bij Almere City, waarmee hij uiteindelijk dertiende eindigde in de Eredivisie en zich zo verzekerde van handhaving, besloot Pastoor te stoppen als trainer bij de ploeg uit Flevoland. In dat seizoen volgde journalist Boudewijn Geels hem op de voet. In november brengt hij het boek Met Open Vizier uit.

“Benieuwd: vergroot of verbrandt dat boek zijn laatste kans om nog eens Ajax of Feyenoord te trainen?", is de vraagt die Pastoor voorgeschoteld krijgt. "Haha. Allebei niet, hoor", reageert de oefenmeester. "Nee, kijk, vroeger wilde ik een footprint achterlaten. Zo van: de wereld zal weten dat ik trainer ben geweest. Maar dat heb ik totaal niet meer.”

"Tegelijkertijd twijfel ik er niet aan dat ik de grootste clubs zou kunnen trainen in Nederland", vervolgt Pastoor. "Laat mij en Michael Reiziger samen Ajax doen en we maken er echt wel iets goeds van. Maar ik weet ook: het gaat niet gebeuren. Ajax, Feyenoord, die maken andere keuzes. En dat is helemaal prima.”

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!