Ayoub droomt van terugkeer bij Feyenoord: 'Ik kan dat niveau makkelijk aan'

Ayoub droomt van terugkeer bij Feyenoord: 'Ik kan dat niveau makkelijk aan'

Vandaag om 14:44

Yassin Ayoub zou graag terug willen keren bij FC Utrecht of Feyenoord. De 30-jarige middenvelder, die na zijn vertrek bij Excelsior nog altijd geen nieuwe club heeft gevonden, is ervan overtuigd dat hij het niveau nog aankan. 

"Dat weet ik zeker", vertelt Ayoub aan ESPN. "Ik zou het liefst mee willen trainen bij Feyenoord en laten zien dat ik beter ben dan de spelers op dit moment. Maar helaas ga je die kans niet krijgen, dat weet ik ook."

Ayoub speelde in totaal ruim 170 wedstrijden voor FC Utrecht. Voor Feyenoord stokte de teller op 23 wedstrijden. "Aan beide periodes heb ik mooie herinneringen overgehouden en ik ben nog altijd blij dat ik daar heb mogen groeien als mens en voetballer."

'Kan het niveau makkelijk aan'

De Marokkaan werkt naar eigen zeggen hard aan een rentree in de voetballerij. "Ik ben hard aan het trainen en wacht op iets moois." Ayoub mist 'de kick' van het spelen van wedstrijden. "Als ik eerlijk ben en het niveau in de Eredivisie zie, had ik daar makkelijk rond kunnen lopen."

Zorgen maken over zijn voetbaltoekomst doet Ayoub, ondanks zijn afwezigheid op de velden, overigens niet. "Voetbal is net fietsen, dat verleer je niet." Na zijn chaotische periode bij Excelsior zoekt de middenvelder een club waar hij weer op kan bloeien. "Doen wat ik het leukste vind: op het veld staan."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!