'Ook PSV in zee met Doyen; afspraken met zaakwaarnemer op straat'

20 maart 2016 om 07:15

Niet alleen FC Twente en Ajax zijn in zee gegaan met Doyen Sports. PSV zat bij de contractverlenging van toptalent Steven Bergwijn in 2014 ook om de tafel met de omstreden investeringsmaatschappij, meldt Football Leaks.

De Eindhovenaren maakten gebruik van de diensten van Matthew Kay, zaakwaarnemer bij Doyen, die ook door Ajax zou zijn ingeschakeld. Kay vertegenwoordigde Bergwijn toen de pas achttienjarige aanvaller in 2014 een contract tekende. Inmiddels ligt Bergwijn tot medio 2020 vast. Daardoor zijn de afspraken uit het uitgelekte contract niet meer geldig of vernieuwd.

Er was bepaald dat Kay tien procent van de transfersom van Bergwijn zou ontvangen in het geval dat Bergwijn tijdens de duur van zijn contract (1 juli 2014 - 1 juli 2017) naar een andere club zou vertrekken. Bovendien is Bergwijn volgens het contract verplicht om vijf procent van zijn inkomen aan Kay af te staan.

Overigens probeerde Doyen een paar jaar geleden voet aan de grond te krijgen in Eindhoven. Zo wilde de investeringsmaatschappij deelnemen in de transfer van Adam Maher van AZ naar PSV in 2013. Waar Twente wel een samenwerking aanging, had de regerend landskampioen daar geen goed gevoel bij.