"PSG is in staat de Champions League te winnen"

Zlatan: "Er is respect voor Paris Saint-Germain"

1 oktober 2013 om 17:12

Afgelopen seizoen reikte PSG nog tot de kwartfinales, waarin FC Barcelona een onneembare horde bleek. In de ogen van Ibrahimovic zit er meer in het vat voor het miljoenenensemble uit de Franse hoofdstad. "Ik heb heel veel dromen en het winnen van de Champions League is er daar één van", zegt Ibrahimovic, die in zijn imposante carrière de 'cup met de grote oren' nog niet omhoog mocht houden.

"Ik denk dat Paris Saint-Germain ertoe in staat is de Champions League te winnen. Het is geen gemakkelijke competitie, maar we doen mee voor de eindzege. Afgelopen jaar vroegen andere clubs zich af wie wij waren. Dit jaar hebben zij respect voor ons", aldus de Zweed. Laurent Blanc, de opvolger van Carlo Ancelotti, moet PSG aan de hoofdprijs helpen. Hij is in de ogen van Ibrahimovic goed op weg een collectief te smeden.

"Blanc staat het toe dat de spelers zichzelf uiten. Dat is één van de belangrijkste verschillen ten opzichte van afgelopen seizoen. De trainer geeft de spelers veel vertrouwen. Hij vertrouwt ons en wij betalen dat terug. Hij weet goed om te gaan met persoonlijkheden, ondanks de vele spelers die we hebben en de problemen die kunnen ontstaan", aldus Ibrahimovic dinsdag.