Van Basten over De Ligt en Ten Hag bij United

Van Basten noemt De Ligt 'vreemde aankoop' Ten Hag: 'Mooi, vijftig miljoen rijker'

28 oktober om 21:51

Marco van Basten dacht op voorhand dat Erik ten Hag zou slagen bij Manchester United. De Nederlandse manager kreeg maandag zijn congé en dat is volgens San Marco terecht, gezien het geld dat Ten Hag mocht uitgeven. Specifiek wijst de oud-topspits naar de move van Matthijs de Ligt.

"Ja, ik had verwacht dat hij in staat zou zijn om deze moeilijke klus toch naar zijn hand te zetten", zegt van Basten bij Rondo op Ziggo Sport. "Hij heeft zo veel spelers gekocht, maar die brengen niet wat ze moeten brengen." In ruim twee jaar gaf United onder Ten Hag ruim zeshonderd miljoen euro uit. "Dan kun je niet zeggen: Ik heb geen tijd gehad, ik heb geen mogelijkheden gehad. Dan heb het gewoon niet goed gedaan."

Volgens Van Basten heeft United amper spelers gehaald die goed genoeg zijn om de club verder te helpen. "In de achterhoede zie je geen speler om bang van te worden." Wim Kieft haalt de transfer van De Ligt, die overkwam van Bayern München, aan. "De Ligt maakt geen verpletterende indruk. Hij had het bij Bayern al moeilijk. Hij kwam bij Ajax vandaan en dan verwacht je dat hij zich doorontwikkelt, maar hij heeft zich door ontwikkeld naar een heel krachtige verdediger. Terwijl je hoopte dat hij zich voetballend zou ontwikkelen."

Van Basten meent dat De Ligt bij Juventus 'niets' geleerd heeft. "Ik vond Bayern al een behoorlijke overstap. Als Bayern vindt dat hij goed is, verkopen ze hem niet. Die mensen hebben geen geld nodig. Die denken: we zijn mooi vijftig miljoen euro rijker. Dat vond ik een heel vreemde aankoop."

Beluister de special van #DoneDeal over het ontslag van Erik ten Hag bij Manchester United!