Ten Hag wilde ontslag nemen bij Manchester United

De Telegraaf: Ten Hag wilde afgelopen zomer zelf ontslag nemen bij United

Vandaag om 20:14
Laatste update: om 20:16

Bijzonder nieuws van De Telegraaf: Erik ten Hag dacht afgelopen zomer zelf aan opstappen bij Manchester United. Na een periode van bezinning besloot de geboren Tukker het 'project' voort te zetten.

Ten Hag werd maandag, daags na de 2-1 nederlaag tegen West Ham United, uit zijn functie bij United ontheven. De moeizame resultaten van de voorbije periode zijn hem fataal geworden. 'Wat niemand weet, is dat Ten Hag in de zomer zelf op het punt heeft gestaan om ontslag te nemen', schrijft de ochtendkrant nu. 'Hij was de kritiek op zijn functioneren en de verhalen dat de nieuwe eigenaar Sir Jim Ratcliffe met zijn directie gesprekken voerde met diverse Europese coaches meer dan beu.'

Op Ibiza, waar Ten Hag afgelopen zomer van zijn vakantie genoot, besloot hij toch door te gaan bij United. In de periode die volgde kocht United voor ruim tweehonderd miljoen euro aan spelers. Onder meer Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Joshua Zirkzee werden gehaald. Het was volgens de krant 'een signaal van de clubleiding dat hij daadwerkelijk nog een kans kreeg'.

De directie en Ratcliffe hadden er naar verluidt moeite mee om Ten Hag op straat te zetten. Ten Hag werd als mens gemogen en zijn arbeidsethos werd geprezen op Carrington. De Nederlander wordt omschreven als 'een keihard werkende coach zonder dubbele agenda en die op alle fronten mega-professioneel was'. 'Ten Hag kwam vaak als eerste binnen op het trainingscomplex, ging als laatste weg en durfde de confrontatie aan te gaan met de grootste namen in zijn spelersgroep.'

Gedurende zijn periode als manager bij United botste Ten Hag onder meer met Cristiano Ronaldo en Jadon Sancho. Eerstgenoemde vertrok ruim anderhalf jaar geleden naar Al Nassr.

Beluister de special van #DoneDeal over het ontslag van Erik ten Hag bij Manchester United!