Perez over Ajax en Farioli

Perez 'verrast' door gedachtegang om Farioli en Ajax: 'Gebeurt onder hem niet!'

Vandaag om 20:24

Kenneth Perez begrijpt niet dat mensen verrast zijn door het spel van Ajax onder trainer Francesco Farioli. De analist constateert dat de Italiaanse oefenmeester bij OGC Nice eenzelfde speelstijl hanteerde.

Ajax speelde zondag een matige wedstrijd tegen Willem II (1-0), die ternauwernood gewonnen werd. "De lat ligt laag en ik vind ook dat die laag moet liggen", stelt Perez bij Voetbalpraat op ESPN. "Nu wel, omdat dit geen goed Ajax is. De spelers zijn niet heel goed, het geheel Ajax is niet heel best. Je kan de lat niet leggen op de plek waar die lag toen Ajax heel goed was."

Vanuit een gesloten organisatie probeert Ajax zijn wedstrijden te winnen onder Farioli. "Het is verrassend dat mensen verrast zijn dat Ajax zo speelt", benadrukt Perez. "Je hebt een trainer aangesteld van wie je weet wat voor cijfers hij had bij Nice", doelt hij op de statistieken van de Franse ploeg onder de Italiaan. "Ik vind het best gek dat mensen vinden dat Ajax superaanvallend hoort te spelen, met een aangestelde trainer die precies het tegenovergestelde doet."

"Ik snap de discussie niet...", aldus Perez. "Het moet veel aanvallender. Dat gebeurt niet onder deze trainer! Dat ga je niet krijgen met deze trainer."

Beluister de special van #DoneDeal over het ontslag van Erik ten Hag bij Manchester United!